26. april 2010

Nytt prosjektHeisann :)

Travle dager, med masse tentamener og prøver, og skal jo ha tid til andre ting som å trene, jobbe, ta kjøretimer, og selvfølgelig å være med min kjære Magnus ^^,

Et lite nytt prosjekt på rommet må eg jo òg ha tid til, selvfølgelig.. (Går ikke lang tid før eg klør i fingrene etter noe nytt å holde på med..)

Siden eg malte veggen, har rommet bare vært halvryddig, og det er liksom ikke ferdig. Tar det steg for steg, og i dag har eg laget stjernesjablonger som eg skal bruke på noen puter eg skal sy (når den tid kommer..!)

Men å lage sjablongene var utrolig mye enklere enn eg hadde trodd! Ville jo ha en FIN stjerne som ser bra ut, men tenkte at det kom eg aldri til å klare for hånd! Eg såg for meg at eg måtte på nettet og kopiere et bilde av en stjerne som eg likte, og så ordne str. på den, og deretter printe den ut.. men det slapp eg! Fant et A3 ark og satt meg ned med linjal og blyant, fant et bilde av en 5-armers stjerne, og begynte..

Brettet først arket i to, for å klare å holde meg innenfor kanten av arket, og så såg eg litt på kor stor eg ville ha stjernen, litt på mål og sånn. Fant til slutt ut en grei str, og prøvde meg frem. Lagde tre forskjellige str, siden eg først satt der.. ;) Veldig lett, og faktisk veldig logisk! =D

Her er da resultatet:


Men når eg skal bruke denne som sjablong, der det skal komme en hvit og fin stjerne på en beige pute, må kantene være veldig beine, og ikkje se ut som om det var gjort av en 2-åring... Derfor rotet eg litt i mamma sine sy-saker, og fant et brett som hun brukte når hun skulle skjære og dele stoff på, og en veeeldig stor "linjal" (om man kan kalle det det) som eg brukte for å få rette kanter. Fant frem tapetkniven, og begynte å skjære. Det var veldig lurt, for då ble ikkje kantene så flisete og hakkete, men no er de heeelt beine og klar for malings! Må ut å kjøpe meg noe stoffmaling, og stoff som eg vil ha til putene, så er eg klar! (kan være eg gjør det enkelt og bare kjøper meg noen puter, men det får vi se..!) Gleder meg i hvert fall til det blir litt farge i sofaen min =D

Går og drømmer litt om å ta ut pulten fra rommet, og lage meg en benk i stedenfor, der eg kan ha masse puter på, slik at det blir LITT flere sitteplasser på rommet. Dessuten bruker eg bare pulten til å legge alt mulig oppå, så tenker at eg kanskje kan klare å ha det litt ryddigere på rommet når pulten er vekk ;) Lurt, sant?

Og ENDELIG har mamma vært nede på rommet og sett at eg få male døren min! Den er selvfølgelig i furu, og pappa NEKTER meg å få male den, fordi "her i huset har vi furu-dører, og slik er det med den saken!"... men no har mamma sett at det ikkje går an å ha så fin farge på rommet som det eg har, og så står det en dør som ikkje passer i det HELE tatt midt i veien! (Vurderte faktisk å bare fjerne døren en gang..)Eg har prøvd å overtale pappa maaange ganger, men til ingen nytte. Når eg har spurt har han bare ledd av meg og sagt "Nei, det er glemmesak", og så spurte eg om eg kunne male døren på den siden som er inn mot rommet mitt, men det fikk eg heller ikkje lov til. Så spurte eg om eg kunne kjøpe den siden av døren som er inne på mitt rom, men då sa han mens han flirte"den er ikkje til salgs".... Så eg gav opp, men så kom mamma og sier at hun skjønner ka eg mener, og no skal hon snakke med pappa og prøve å overtale han !! JIPPI! =D (Skal ikkje være lett med litt gammeldagse fedre ;)

Ha en fin mandagskveld videre :)


Oda

1 kommentar:

  1. SV:Har fleire av deko, kan senna dei på msn ein dag :) Og ja,veldig kos,gler meg te neste eg og :) <3

    SvarSlett