25. oktober 2009

Shabby Chic såpe

I går var eg og min to år yngre søster en liten tur på Panduro Hobby butikken i byn. Då kjøpte eg en lur liten eske som het: Shabby Chic Soap. Det var et sett som inneholdt former og duft til å lage såper, og innpakkingspapir og div. til innpakking. Pakken inneholdt dette:Dette skulle eg då prøve meg på i dag. Her er oppskriften:

1. Smelt såpeblokken i vannbad
2. Tilsett duftolje (5-10 dråper)
3. Fordel den flytende såpen i formene
4. Avkjøl og pakk inn

Enkelt sant? Men nei...

Det var mye mer krevende enn eg hadde trodd!! For det første tok det en evighet (2 timer) å smelte såpeblokken, for det andre klarte eg å koke det så lenge at alt vannet var dampet vekk sånn at pannen ble ødelagt, for det tredje stivnet såpen på 2 sek, så eg måtte røre i den HELE tiden! Så, når eg skulle ta såpen oppi formen kunne eg bare ta en skje om gangen, for ellers så ble det klumper...!
Så det som egentlig skulle bli til en koselig liten stund med min minste søster (9 år), ble til krangling og ødelagt rygg! Men resultatet ble eg i allefall fornøyd med!! :D Heldige de jentene som skal få de til jul ^^Pakken hadde nok såpe til at man kan lage 5 såper, men min tolmodighet stoppet etter 3 såper, så resten gikk i bosset :P

Ha en fin kveld !

2 kommentarer:

  1. Sån fine de ble :)

    SvarSlett
  2. så gøøy! :D jeg lagde sånn ifjor jul, husker jeg lagde noen hjertesåper til Eirik :p hihi, så gøy :D

    SvarSlett