22. juli 2012

Kongsvinger

Ja, da var svaret fra høgskolene kommet. Magnus skal på politihøgskolen, og eg på sykepleien, begge to i Kongsvinger. Et lite sted 1,5 timer utenfor Oslo, med litt over 17 000 beboere.

Så nå er vi på jakt etter et sted og bo, og venter på svar fra en leilighet på studenthuset, som vi hååper vi får. Den er umøblert, så vi må leie oss en flyttebil og flytte alt vi eier og har med oss, noe som kan bli LITT av en pakkejobb... Politiskolen starter 13.august, så vi må komme oss bort der i uken før, sånn at vi kommer oss skikkelig på plass, og kommer litt inn i ting før skolestart (eg begynner ikkje før uken etter Magnus, så eg har litt tid på meg til å sette alle "dill dall"-tingene på plass ;) ). 





Slik ser kjøkken/stue/bad ut. Er 33kvm stor leilighet, perfekt for to! Eneste som er felles er vaskerom i kjelleren, der vi også har en privat bod. Tror det blir veldig bra. Har allerede laget liste over de store tingene vi skal ha med oss; sofa, seng, tv, kommoder osv. Er en del. Så kommer klær, personlige eiendeler, toalettsaker (kanskje ikke like mye for Magnus som for meg), og alle "pyntetingene" i tillegg. Så om vi klarer oss med én semitrailer, så er det bra ;) Neida, skal nok gå fint. Vi gleder oss veldig til å komme til ro og komme igang med studiene.

Men blir litt trist og dra fra Arna, det må sies. Fra familien, folkene, fra omgivelsene, fra ANEMONE!!! ÆÆÆH, har jobbet der i 6 år, blir ufattelig trist og rart og ikkje være der lenger!! Kjenner eg får klump i halsen når eg tenker på det... Snufs..! Men eg kommer jo hjem i ferier, så da finner du meg kanskje der litt innimellom ;)

I morgen reiser vi til Kongsvinger på dagstur for å se hvordan det er der. Se på skolen min,

Høgskolestiftelsen i Kongsvinger

og for å se hvor leiligheten ligger, nærbutikken, senteret osv. Politiskolen ligger et stykke utenfor sentrum, så tror ikkje vi kommer oss ut dit denne gangen,

Politihøgskolen Kongsvinger.

Tror vi kommer til å trives veldig godt i Kongsvinger, og eg kommer til å fortsette og blogge derfra, så mye som eg klarer, og tema blir nok litt annerledes, har ikkje så god råd som student... :( Har ikkje råd til å kjøpe inn og fornye leiligheten hele tiden no nei... Men har vel fått gjort nok av det dette året tenker eg... :)

Skal opp om 4 timer, så må vel egentlig komme meg til køys.. Morgenflyet til Oslo.
Skal oppdatere litt om flyttingen så snart vi kommer igang med det.

Ha en fin uke alle sammen!

Klem fra Oda


14. juli 2012

London!


Nå er det ferie, sommerferie faktisk (skulle ikkje tro det etter været å dømme..). Men det får så være. Får gjøre det beste utav det likevel :)

I morgen reiser eg og Magnus til LONDON! Første gang for begge to at vi er der, så det blir veldig spennende. Alt er pakket og klart, skal bare gi en lyd fra meg her inne, så er det leggetid. Reiser grytidlig i morgen.. Vi skal være der til torsdag, så er bare en liten ferie, men vi skal gjøre masse kjekt på de dagene! 



Blant annet skal vi se musikal på Queen's Theatre, Les Miserables!! Åååh eg gleder meg sånn!!! Skal bli heelt fantastisk å se den i London. Så den i Bergen på DNS, og det var helt fantastisk. Men i London skal den visst være 15 ganger bedre! Åh! Vannfast maskara er et must den dagen...! ;) 


                                                     

Her er Queen's Theatre. Vi skal sitte på den nederste terrassen; Dress Circle. Perfekt utsikt!

                                     


Andre ting/steder vi skal se:

London Bridge

Big Ben

Tower of London


Madame Tussauds

Oxford Street

London Eye

Og så er jo det å se byen bare en opplevelse i seg selv.. De fine taxiene, telefonboksene, de røde dobbeldekkerne, husene, gatene, alt! 

Og på ferie er det jo viktig å ha med seg et godt fotoapparat! Eg har hatt Nikon D40 i maange år, og det har nå blitt gammelt og slitt. Det tar bilder akkurat når det selv vil! Og bildene blir kjempemørke. Om man ser noe som man må få med seg før det er vekke, så er det garantert at kameraet ikkje vil knipse akkurat då. Og det går ikkje an å ha det slik. Så et nytt kamera var på sin plass.

Såå fint, og så godt! Tok bilder på bowlingtur her en dag, og eg fikk jo tatt bilder fra personen hadde kulen i hånden til den var gått gjennom alle kjeglene. Og alle bildene var lyse og fine og like klare. Fantastisk! Da er det gøy og ta bilder. Så en bildeserie fra Londonturen skal eg nok klare og legge ut her, i hvert fall når eg har et så bra kamera og ta bilder med :) 

Ønsker dere alle en fin fin helg og kommende uke! Eg skal i alle fall ha en fin uke ;)

(Og forresten: over helgen får vi vite om vi skal studere til høsten eller ikkje, så kryss fingrer og tær for oss!!)

Setter kjempestor pris på alle kommentarene! Tusen takk :)

Klem fra Oda