26. oktober 2010

I'm back

Hei Hei !
Eg har hatt en aldri så liten bloggpause. Dette rett og slett fordi det har vært lite å blogge om, og fordi det skjer så mye ellers at bloggingen blir satt nederst på listen.

Men nå nærmer det seg (endelig) jul igjen, og for de som kjenner meg, så vet de at er det noe eg elsker, så er det JUL! (Ikkje si det til noen, men har gledet meg til jul siden sommerferien).. Uansett, så må eg jo blogge nå til jul, siden det er da det er mye å blogge om! ( I hvert fall på rommet mitt.. ) Men desverre så er julen så alt for travel. Skal jobbe hver helg, både på helseheimen og på Anemone. Men det gjør jo ingenting, siden vi nå holder på å gå inn i den fineste og kosligste årstiden vi har! Er et skikkelig høst- og julemenneske!

Er faktisk FERDIG med alle julepresangene!! Med mye planlegging, full konto og en personlig posebærer (den heldige var: Magnus!) så gikk det som smurt. Vi brukte skolens planleggingsdag på å være i byn fra halv elleve til kl halv fire, og i Åsane fra kl fire til kl 7, og då var alle gavene (minus mamma og pappa og en venninne) ferdig! Er så utrolig deilig å være ferdig med de, er liksom en lettelse å være ferdig med de. Nå har eg brukt flere timer på å pakke de inn, og de ble så fine! Litt annerledes i år, med litt mer rødt enn i fjor.


Her er "førjulspresangen" til Magnus, som han skal få på lille-julaften, for då skal vi være her hjemme hos meg, og spise masse god mat, og smake på julepålegget, og då skal han få være her med oss! Siden vi ikke skal feire julen sammen på julaften, så må vi ha en liten julaften for oss, der vi får hver vår presang.

Mag bor i leilighet under foreldrene, og der skal vi pynte masse til jul! Gleder meg sånn til det! Kommer nok til å legge ut bilder om hvordan det ser ut der etter hvert..


I år skal eg (til min egen overraskelse) ha rød jul. Har kjøpt inn stoff som eg har sydd puter, gardiner og juletrepynt av, men har litt igjen juletrepynt igjen. Har planlagt alt, og i år skal eg klare å gjennomføre det! Gleder meg sånn til det blir rød glede på rommet! Putene til sofaen er blitt sååå fin!! To litt store puter med rødt og hvitt-stripete stoff, og foran to mørkerøde puter med hvit stjerne som eg har malt(!) på. Var ikke like lett å få stjernene bein, så de ble litt skeiv her og litt skeiv der, men det er vel litt av sjarmen?










Nå (og fremover) har julen kommet ut på Anemone,og det er så mye fint i år! Kommer til å gå amok.. neida, skal beherske meg (hørt DET før).

Og vet du ka? Eg har malt døren min!! For de som har fulgt med på bloggen, så har dere sett tidligere at eg har vært litt frustrert over at eg ikkje har fått male døren på rommet mitt, som var trefarget.. Den er nå blitt benhvit, og den er så fin! Helt annerledes å ha den hvit! Hadde lyst til å finne et fint håndtak som passet, men tenker eg maler det eg har, og pusser messingen sånn at den blir litt slitt. Har selvfølgelig prydet døren med juleting nå som det nærmer seg, og julepynten er klar.

Har laget noen nydelige hjerter (inspirert av noen hjerter fra Walther) som er av rødt stoff, som er sydd til en laaang pølse, og så trer eg en liten streng igjennom, trekker stoffpølsen sammen, og former den som et hjerte. Blir utrolig fint!



Eg og Magnus har vært på "lerk-slang", og tatt med oss halve skogen. Lerk er så nydelig, og med et "inside-tips" om hvor det er mest og best lerk, fant vi så det sang etter. Er så fint å pynte med lerk! Passer til alt! Har laget en krans til å ha på DEN HVITE døren min, med en super skjønn Walther-misteltein inni, og Walther-ballerinalenke rundt, og hengt den opp med en rød tråd. Ble kjempe fint!



En vakker lenke med ballerinaer, så fint og enkelt...


Den herlige Walther-mistelteinen.. Får se hva som skjer når min kjære kommer inn døren neste gang (...)




Over pulten, er det en hylle, og der har eg en gren med lerk stående, der eg har tatt en lyslyng i, og hengt to zink-kremmerhus med rød tråd i. Skal nok pryde grenen mer, men må bare lage ferdig pynten først.



Ble ikke heeelt fornøyd her, men det skal eg nok få ordnet.. Synes det ble litt for rotete.

Her ser du to gamle eplekasser (kjøpt på Anemone), der eg har hengt de berømte "Walther-inspirerte-hjertene" mine inni, og med en superskjønn engel i zink, som også er fra Walther (virkelig Walther-inspirert i år eg!). Oppå har eg to enkle, hvite kubbelys, med enkelt rødt bånd rundt, og to røde kurver som (etterhvert) skal fylles med årets julebakst, og en skjønn lysestake til mini-lys med litt lerk-kongler, rødt bånd og en sølvstjerne på.



Synes de ble så skjønne!


Gjorde veldig mye av seg med de hjertene faktisk..





På bildet over har eg hengt opp de vakre skøytene mamma, eg, Julie og Jenny brukte da vi var mindre, og hengt den fine ballerinaengelen på (gjett èn gang hvor den er fra?? Begynner på W og ender på alther ;)). Den nydelige julesokken eg fikk i julegave ett år av Henriette, er kommet på veggen sammen med skøytene, en zink-englelenke, og en stjerne kjøpt på Home & Cottage.

Nå venter eg bare på å få litt fritid, slik at eg kan sette meg ned og sy ferdig all julepynten. Så må eg finne et juletre eg kan ha, for er ikke sikker på ka eg vil ha: enten en lerk-grein, eller et ekte, koselig juletre! (litt dumt eg er ellergisk mot det..men men, interiøret kommer før helsen ;))

Men nå tror eg ikkje eg kan blogge mer for denne gang.. Må legge meg snart.. Men så snart eg pynter mer, så skal eg oppdatere. No er kameraet ferdig oppladet til en jul med masse bilder! Så no skal eg knipse bilder til eg blir gal.

Skal lage adventsstake nå til helgen, så den kommer eg nok til å legge ut her..


Er så usikker på om eg skal bruke de sølvkulene eg har fra i fjor, eller om eg skal bruke mye lerk zink, grønt, rødt og hvitt.. Men finner sikkert på noe luddig.

Ha en super helg! Min består av jobbing på Anemone (koselig!), vasking av russebil, øving til julekonsert, og tenning av 1.søndag-i-advent-lyset. Gleder meg !

Oda